Tulpenroute Flevoland 2018

Tulpenroute Flevoland 2018

Tulpenroute Flevoland

Tulpenroute Flevoland 2018 was een succes. De kleurrijke velden in de buitengebieden van Dronten, Lelystad en Zeewolde trokken zo’n 50.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Langs de verschillende routes konden wandelaars, fietsers en automobilisten tal van activiteiten ondernemen.

De vrijwilligersorganisatie is alweer druk bezig met de voorbereidingen voor de vijfde editie, in april/mei 2019. Wil je op de hoogte blijven?

Volg ons dan op:

Facebook

Beleef de Tulpenroute Flevoland
vanaf 14 april 2018

Met Tulpenroute Flevoland willen we bezoekers uit binnen- en buitenland laten genieten van de prachtige kleuren van de tulpenvelden. Daarnaast willen we hen kennis laten maken met ons bijzondere buitengebied. Op de voormalige zeebodem zijn indrukwekkende natuurgebieden ontstaan en onze landbouwgrond is het vruchtbaarst van Europa.

De boeren zijn al vanaf oktober druk in de weer om Dronten, Lelystad en Zeewolde in de lente tot een waar kleurenparadijs om te toveren. Dit kost veel tijd, verzorging en vooral liefde.

Het thema van Tulpenroute Flevoland 2018 is 100 jaar Zuiderzeewet. Dit jaar vieren we dat het 100 jaar geleden is dat de Zuiderzeewet is vastgesteld. De Zuiderzeewerken hebben ervoor gezorgd dat het Nederland van nu er ingrijpend anders uitziet dan het Nederland van 100 jaar geleden. De woeste Zuiderzee werd bedwongen, de Afsluitdijk en de vorming van nieuw land door de inpoldering van de Wieringermeer, de Noordoostpolder en Oostelijk en Zuidelijk Flevoland zijn hiervan zichtbare voorbeelden.

Tot volgend jaar!

N

Wandelroute

N

Fietsroutes

N

Autoroutes

April doet wat ie wil. En dat geldt ook voor de tulpen. We kunnen niet garanderen dat ze allemaal exact op hetzelfde moment uitkomen. Wat we wel kunnen garanderen? Dat de wandel-, 4 fiets- en 4 autoroutes weer net zo mooi als afgelopen jaar zullen zijn en dat er genoeg te beleven valt.

 

Tulpenkrant  Digitaal magazine 

Facebook

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: (#4) Application request limit reached
Type: OAuthException
Code: 4
Please refer to our Error Message Reference.

Activiteiten

Gedurende drie weken zijn de kleurrijke wandel-, fiets- en autoroutes bewegwijzerd en worden verschillende activiteiten georganiseerd op de bedrijven langs de routes. Een van onze doelstellingen is het buitengebied van Flevoland te promoten. Ons gebied is 50 jaar en wordt steeds karakteristieker. Dit laten we graag zien.

Doe onderweg mee aan een schilderworkshop, laat je door een boer informeren over hoe tulpen groeien en pluk je eigen boeket in een pluktuin. Tulpenroute Flevoland is een unieke ervaring voor jong en oud.

Volg ons!

Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen van de Tulpenvelden en weten wat u kan verwachten, volg ons dan via de verschillende social media.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen rondom de Tulpenroute Flevoland.

In de media

Sponsoren

Hoofdsponsor

Super sponsor

Super sponsor

Stichting Tulpenroute Dronten

Tulpenroute Dronten is een initiatief van de Stichting Tulpenroute Dronten.
De stichting heeft als doel: een grotere en positieve landelijke bekendheid te geven aan het gebied in en om de gemeente Dronten en haar recreatieve mogelijkheden, onder meer door het organiseren van evenementen gericht op tulpen, waaronder auto-, fiets- en wandelroutes.