Dit jaar kun je langs de routes in de buurt van Lelystad neerstrijken op een van de vijf splinternieuwe picknickbanken. Het geld hiervoor is beschikbaar gesteld door de gemeente Lelystad en de banken zijn gemaakt door leerlingen van het Aurum College in Lelystad.

‘Met 4Fusion willen we een omgeving bieden waar kinderen en (jong)volwassenen op een natuurlijke en actieve manier kunnen leren en groeien,’ vertelt docent Amber de Jong. Aurum College biedt speciaal onderwijs. ‘We willen onze leerlingen niet in hokjes plaatsen, maar we willen juist dat ze middenin de maatschappij staan. Bij 4Fusion werken ze aan mooie banken en leren ze samenwerken met mensen uit de wijk, het bedrijfsleven en klasgenoten. Het eindresultaat is super en we kijken er heel erg naar uit om de banken bij de tulpenvelden te bewonderen’, besluit ze.

‘We zijn er ontzettend blij mee. Als stichting vinden we het belangrijk èn waardevol om de verbinding te zoeken met maatschappelijke organisaties in de regio’, zegt bestuurslid Marianne van den Bergh enthousiast. ‘Waar de banken staan? Op vijf verschillende plekken langs de route van Lelystad, meestal in de buurt van een boerderij en/of tulpenveld.’