De tulpenroute is weer begonnen! We bieden deze negende editie weer drie mooie autoroutes aan door onze provincie. Tijdens de route verken je Flevoland en laat je je verrassen door de kleurrijke bloemenzee en activiteiten bij lokale ondernemers. Je ontvangt interessante informatie over de omgeving, de lokale historie, de natuur en lokale ondernemers via de audiotour op de Tulpenroute Flevoland App.

Waar kan ik een ticket kopen en hoe werkt het?
Je koopt hier je ticket voor onze autoroutes. Een ticket kost €5,00. Bij het reserveren kies je de route, de dag en het tijdstip waarop je de route wilt rijden en de gewenste startlocatie. Op de gereserveerde dag wordt het ticket geactiveerd in de Tulpenroute Flevoland App en start je de route vanaf de startlocatie.

Op de startlocatie ontvang je een deelnamesticker. Deze sticker plak je zichtbaar op je dashboard of het raam en geeft goedkeuring om als deelnemer te mogen rijden over bestemmingswegen. Op de startlocaties is ook een papieren routekaart te vinden. Er is geen fysieke bewegwijzering op de route.

In de app vind je de routekaart, audiotour en extra informatie. De app is dit jaar alleen voorzien van gesproken Nederlandse informatie. Wij gebruiken tijdsloten in de app om topdrukte op diverse locaties langs de routes te voorkomen. Zo kunnen we de veiligheid van iedereen op en langs de routes garanderen.

Gebruik de nieuwste versie van de Tulpenroute Flevoland App. Voor het rijden van de routes heb je de nieuwste versie van de app nodig. Zorg dus dat je deze opnieuw downloadt, ook als je dat al eerder had gedaan. Je vindt de Tulpenroute Flevoland App in de de App Store en Google Play.

Of stap op de fiets!
Naast de autoroutes bieden we ook drie fietsroutes aan in het gebied van Dronten en Lelystad. Voor deze fietsroutes hoef je geen ticket te kopen. De routes zijn te downloaden.

Meer informatie over de route en regels in het buitengebied lees je op onze pagina met Veelgestelde Vragen.