Select Page

De afgelopen weken hebben talloze bezoekers van dichtbij en ver weg weer genoten van de bloemenpracht van Oostelijk en Zuidelijk Flevoland tijdens de Tulpenroute. De tulpenvelden kwamen dit jaar laat op gang vanwege het koude weer in de maanden maart en april. Uiteindelijk hebben de velden nog prachtig in bloei gestaan en hebben veel mensen ervan kunnen genieten. Op dit moment worden de laatste velden gekopt, zodat de bollen nog even goed kunnen groeien. In juni worden ze vervolgens geoogst.

Het hart van de Tulpenroute zijn de drie autoroutes langs de velden. Daarnaast waren er drie mooie fietsroutes uitgezet en openden bedrijven langs de route hun deuren voor de verkoop van lokale producten, verse tulpen of een leuke activiteit. Wij willen iedereen bedanken die een bezoek heeft gebracht aan de route. Hopelijk heb je genoten van de weidsheid van Flevoland en haar agrarische sector.

De organisatie kijkt terug op een mooie editie, ondanks de korte bloeiperiode van de tulpenvelden en het slechte weer. Hierdoor werd de start van de autoroutes een kleine week uitgesteld. De Tulpenroute Flevoland App had bij sommige mensen helaas wat opstartproblemen, maar werkte bij de meeste mensen gelukkig wel. Wij zijn blij dat de meeste mensen begrip hadden voor deze problemen en hopen dat iedereen ook met de papieren kaart de route heeft kunnen uitrijden.

Wij hopen jullie volgend jaar weer te verwelkomen voor een nieuwe Tulpenroute. Wil je bijdragen aan de route? Wij zoeken nieuwe vrijwilligers, bijvoorbeeld voor het uittekenen van de autoroutes, meedenken over activiteiten of het uitzetten van de fietsroutepaaltjes.

Laat het ons weten via contact@tulpenrouteflevoland.nl. Tot volgend jaar!