Praktische informatie

1. Openingstijden

De tulpenroutes zijn te rijden van 10 april t/m 5 mei 2020. Dagelijks vanaf 9.00 uur tot 18.00 uur. Na 5 mei zijn er geen tulpenvelden meer te zien en zullen we moeten wachten tot 2021.

2. Bedrijfsbezoeken

Langs de routes zijn middels tulpenvlaggen aangegeven indien een bedrijf geopend is. Hier is een activiteit, iets te zien, iets te doen of iets te krijgen. Wanneer de vlag wappert, ben je van harte welkom. De openingsdagen en -tijden van de bedrijven wijken af van de openingstijden van de routes.

3. Tulpenvelden

Flevoland is een uitgestrekt landschap. De tulpenvelden bevinden zich niet altijd langs de wegen en ook niet op elke kilometer. Soms zie je  5 km geen tulpen, maar geniet dan van alle andere gewassen en ingezaaide velden.

4. Bezoek tulpenveld

Op de routekaarten staat aangegeven waar je een bezoek kunt brengen aan een veld. Hier zal ook gelegenheid zijn om te parkeren. Let op het is niet toegestaan jouw auto te parkeren op de weg en dan een veld te betreden. Dit i.v.m ziekteinsleep en opbrengstderving van de tulpen.

5. Tulpenbollen kopen

Helaas tulpenbollen worden in Nederland in september / oktober verkocht. Dat is het moment waarop de tulpen worden geplant in de grond.

6. Verse tulpen kopen

Op sommige locaties is het mogelijk verse tulpen te plukken. Deze staan op de kaarten aangegeven. Daarnaast zijn er ook diverse locaties waar verse tulpen rechtstreeks van de tulpenteler te verkrijgen zijn. Tot slot zijn er ook diverse tulpen-producten zoals tassen, kleding of houten tulpen te koop. Alle verkooppunten staan aangegeven op de routekaarten.

7. Betreden erven

Een boerderij is eigendom en privé. Het is niet toegestaan een erf te betreden of een kavelpad op te rijden. Vraag hiervoor altijd toestemming bij de desbetreffende bewoners.

8. Zeebodem

Wanneer je de tulpenroutes rijdt, besef dan dat je op de bodem van de vroegere Zuiderzee rijdt. Vanaf 1954 zijn de polders aangelegd, middels het aanleggen van de dijken, plaatsen van germalen en aanleggen van wegen a.d.h.v. meetstoelen (staan aangegeven op de kaart).

9. Gast

Je bent te gast in ons mooie Flevoland. Wij hopen dat je niet alleen geniet van de tulpen maar ook van het uitgestrekte landschap. Respecteer de eigendommen van de bewoners en telers!

Volg ons!

Wil jij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen van de Tulpenvelden en weten wat jij kan verwachten, volg ons dan via de verschillende social media.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen rondom de Tulpenroute Flevoland.

Email adres

In de media