Praktische informatie

1. Openingstijden

De tulpenroutes zijn te rijden van 10 april t/m 2 mei 2021. Dagelijks vanaf 9.00 uur tot 18.00 uur. Na 5 mei zijn er geen tulpenvelden meer te zien en zullen we moeten wachten tot 2022.

2. Bedrijfsbezoeken

Langs de routes zijn met tulpenvlaggen aangegeven of een bedrijf geopend is. Hier is een activiteit, iets te zien, iets te doen of iets te krijgen. Wanneer de vlag wappert, ben je van harte welkom. De openingsdagen en -tijden van de bedrijven wijken af van de openingstijden van de routes.

3. Tulpenvelden

Flevoland is een uitgestrekt landschap. De tulpenvelden bevinden zich niet altijd langs de wegen en ook niet op elke kilometer. Soms zie je 5 km lang geen tulpen, maar geniet dan van alle andere gewassen en ingezaaide velden.

4. Bezoek tulpenveld

Het is dit jaar vanwege de coronamaatregelen helaas niet toegestaan om de tulpenvelden te bezoeken. Het niet betreden van de velden is daarnaast ook beter voor het behoud van tulpen en voorkomt ziekte-insleep.

5. Tulpenbollen kopen

Helaas, tulpenbollen worden in Nederland in september / oktober verkocht. Dat is het moment waarop de tulpen worden geplant in de grond.

 

6. Verse tulpen kopen

Zie je bij de entree van een erf een vlag wapperen, dan weet je dat je welkom bent. Ook hier gelden natuurlijk de coronamaatregelen en dien je je aan de aangegeven looproute te houden. Is de parkeerplaats vol? Dan is het maximaal aantal bezoekers bereikt. Kom dan gezellig een andere keer terug.

7. Betreden erven

Een boerderij is eigendom en privé. Het is niet toegestaan een erf te betreden of een kavelpad op te rijden. Vraag hiervoor altijd toestemming bij de desbetreffende bewoners.

8. Zeebodem

Wanneer je de tulpenroutes rijdt, besef dan dat je op de bodem van de vroegere Zuiderzee rijdt. Vanaf 1954 zijn de polders aangelegd, middels het aanleggen van de dijken, plaatsen van germalen en aanleggen van wegen a.d.h.v. meetstoelen (staan aangegeven op de kaart).

9. Gast

Je bent te gast in ons mooie Flevoland. Wij hopen dat je niet alleen geniet van de tulpen maar ook van het uitgestrekte landschap. Respecteer de eigendommen van de bewoners en telers!

Volg ons!

Wil jij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen van de Tulpenvelden en weten wat jij kan verwachten, volg ons dan via de verschillende social media.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen rondom de Tulpenroute Flevoland.

Email adres