Praktische informatie

1. Openingstijden

De uitgezette tulpenroutes zijn van 16 april t/m 5 mei 2021 dagelijks toegankelijk tussen 09.00-18.00 uur.  Na deze datum zijn de meeste velden gekopt en niet meer zichtbaar. Helaas dan moeten we weer een jaar wachten.

2. Fiets- en wandelroute

Dit jaar zijn er in Oostelijk en Zuidelijk Flevoland in totaal vier uitgezette fietsroutes en een wandelroute uitgegeven. Vlak voor de opening van Tulpenroute Flevoland worden deze gepubliceerd op deze website en in de Tulpenkrant.  

De fiets- en wandelroutes zijn vrij toegankelijk en zijn met bordjes bewegwijzerd. De routes zijn ook te verkrijgen bij diverse bedrijven langs de fietsroutes.

3. Autoroute

De autoroute verloopt dit jaar anders dan andere jaren, dit mede opgelegd door alle coronabeperkingen. Om topdrukte op diverse locaties langs de routes te voorkomen dient er een ticket worden gekocht. Dit jaar zijn er drie autoroutes in Oostelijk en Zuidelijk Flevoland. Per route zijn er twee of drie verschillende startlocaties. Deelnemers kiezen een dag en tijdstip waarop zij de route willen rijden en kopen hiervoor een ticket via de website van Tulpenroute Flevoland.

Op de geboekte dag scan je op de startlocatie de route, daarna ontvang je de route via de izi.Travel app en start de route door het gereserveerde gebied (Dronten, Zeewolde of Lelystad).

4. Navigatie

Voor het volgen van de autoroute is het handig om thuis alvast de izi.Travel app op jouw telefoon/tablet te downloaden. Je hebt dan onderweg geen internet meer nodig om de route te kunnen volgen. De route is te volgen op basis van GPS. Het is handig wanneer je de app kunt volgen via geluid, dit geldt ook voor motorrijders. 

5. Covid-19 maatregelen

Helaas ook op de organisatie van Tulpenroute Flevoland hebben de Covid-19 maatregelen invloed. We zijn beperkt in spontaan een bezoek brengen en dienen de maatregelen na te leven. Houd 1,5 meter afstand, draag een mondkapje, schud geen handen, hoesten en niezen in jouw elleboog, vermijd groepsvorming en respecteer elkaar.

6. Bedrijfsbezoeken

Langs de routes zijn met tulpenvlaggen aangegeven of een bedrijf geopend is. Hier is een activiteit, iets te zien, iets te doen of iets te krijgen. Wanneer de vlag wappert, ben je van harte welkom. De openingsdagen en -tijden van de bedrijven wijken af van de openingstijden van de routes.

7. Tulpenvelden

Flevoland is een uitgestrekt landschap. De tulpenvelden bevinden zich niet altijd langs de wegen en ook niet op elke kilometer. Soms zie je 5 km lang geen tulpen, maar geniet dan van alle andere gewassen en ingezaaide velden. De bloei van tulpen is niet te sturen, dit is afhankelijk van soort, temperatuur, zon en andere weersomstandigheden. Wij kunnen niet adviseren op welk moment de meeste tulpen in bloei staan. 

8. Bezoek tulpenveld

Het is niet toegestaan om de tulpenvelden te betreden, dit in verband met het behoud van tulpen en ter voorkoming van ziekte-insleep.

9. Tulpenbollen kopen

Helaas, tulpenbollen worden in Nederland in september / oktober verkocht. Dat is het moment waarop de tulpen worden geplant in de grond.

10. Verse tulpen kopen

Een aantal ondernemers hebben de beschikking over bosjes verse tulpen rechtstreeks van de tulpenkweker. Deze zijn te vinden langs alle auto- en fietsroutes. Koop een mooi, vers bosje zodat je thuis kunt nagenieten van de tulpenpracht.

11. Bezoek een ondernemer

Zie je bij de entree van een erf een vlag wapperen, dan weet je dat je welkom bent. Ook hier gelden natuurlijk de coronamaatregelen en dien je je aan de aangegeven looproute te houden. Is de parkeerplaats vol? Dan is het maximaal aantal bezoekers bereikt. Kom dan gezellig een andere keer terug.

12. Betreden erven

Een boerderij is privéterrein. Het is niet toegestaan een erf te betreden of een kavelpad op te rijden. Vraag hiervoor altijd toestemming bij de desbetreffende bewoners.

13. Zeebodem

Wanneer je de tulpenroutes rijdt, besef dan dat je op de bodem van de vroegere Zuiderzee rijdt. Vanaf 1954 zijn de polders aangelegd, middels het aanleggen van de dijken, plaatsen van gemalen en aanleggen van wegen a.d.h.v. meetstoelen.

14. Gast

Je bent te gast in ons mooie Flevoland. Wij hopen dat je niet alleen geniet van de tulpen maar ook van het uitgestrekte landschap. Respecteer de eigendommen van de bewoners en telers!

Volg ons!

Wil jij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen van de Tulpenvelden en weten wat jij kan verwachten, volg ons dan via de verschillende social media.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen rondom de Tulpenroute Flevoland.

Email adres