De routes van Tulpenroute Flevoland (13 april tot en met 5 mei) zijn gereed. ‘In totaal hebben we dit jaar 3 autoroutes (totaal 230 km), 4 fietsroutes (totaal 145 km) en 1 wandelroute (10 km) in de gemeenten Dronten, Lelystad en Zeewolde. Routekaarten zijn vanaf april verkrijgbaar bij onder andere de VVV’s in de regio, campings en horecagelegenheden. We routes zijn te downloaden op deze website.

Vrijwilligers van Tulpenroute Flevoland hebben de routes uitgezet en uitvoerig getest. ‘Ieder jaar zijn de percelen met tulpen ergens anders te vinden. Onze routes passen we hierop aan. We hebben ons best gedaan om ze zo dicht mogelijk, uiteraard met aandacht voor de verkeersveiligheid, langs de bollenvelden te laten lopen’, vertelt bestuurslid Coby Dekker – van den Berg.

‘De routes zijn dit jaar weer afwisselend. Ze lopen langs tulpenvelden, door bossen en over dijken. Mensen kunnen genieten van kleurrijke vergezichten. Zin in een kopje koffie of wil je je eigen bosje tulpen plukken? Langs de route zijn verschillende horecagelegenheden, twee pluktuinen en vele leuke activiteiten te vinden.’

Het bestuur van Tulpenroute Flevoland is blij dat veel bedrijven en organisaties hun activiteiten aansluiten op de Tulpenroute. ‘Een van onze doelstellingen is immers de verbinding te maken tussen de stad en het unieke buitengebied van Flevoland.’

In Flevoland hebben we zo’n 5.000 hectare aan tulpenvelden. Dit is ongeveer 45 procent van de tulpenteelt in Nederland. Daarmee zijn we de grootste tulpenprovincie van Nederland. Tulpenroute Flevoland, die vorig jaar 50.000 bezoekers wist te noteren, hoopt dat de tulpen ook dit jaar weer veel liefhebbers uit binnen- en buitenland zullen trekken.

Vanaf vandaag zijn de verschillende auto-, fiets- en wandelroutes te downloaden. Half april, wanneer de bloemen naar verwachting tot bloei komen, worden de routes bewegwijzerd.