Tickets autoroutes bijna in de verkoop!

28 maart 2024

Zaterdag 13 april start Tulpenroute Flevoland weer. Deze tiende editie zijn er drie mooie autoroutes uitgezet door onze provincie. Tijdens de route verken je Flevoland en laat je je verrassen door de kleurrijke bloemenzee en activiteiten bij lokale ondernemers. Een autoroute rijd je met de Tulpenroute Flevoland App. Tijdens de rit wijst de app je de weg. Ook hoor je in de audiotour leuke feitjes over de tulpen en de omgeving.

Waar kan ik een ticket kopen en hoe werkt dit?

Op dinsdag 2 april gaat onze ticketshop open op deze website. Een ticket kost dit jaar weer €5,00. Bij het reserveren kies je de route, de dag en een starttijd. Ook kies je een startlocatie. Op de gereserveerde dag kun je je ticket activeren in de Tulpenroute Flevoland App en start je de route vanaf de startlocatie.

Op de startlocatie ontvang je een deelnamesticker. Deze sticker plak je zichtbaar op je dashboard of autoraam. De sticker geeft goedkeuring om als deelnemer te mogen rijden over bestemmingswegen.

Op de startlocaties is ook een papieren routekaart te vinden. Er is geen fysieke bewegwijzering op de route. In de app vind je de routekaart, audiotour en extra informatie. De app is dit jaar voorzien van gesproken Nederlandse of Engelse informatie.

Wij gebruiken tijdsloten in de app om topdrukte op diverse locaties langs de routes te voorkomen. Zo kunnen we de veiligheid van iedereen op en langs de routes garanderen.

Of stap op de fiets!

Naast de autoroutes zijn er ook vier fietsroutes rond Dronten, Swifterbant, Lelystad en Zeewolde. Voor deze fietsroutes hoef je geen ticket te kopen. De routes zijn vlak voor de Tulpenrouteperiode te downloaden op deze site.

Geniet van kleurrijke kunst

Vanwege de tiende verjaardag van Tulpenroute Flevoland wordt in het centrum van Dronten dit jaar een vierde route georganiseerd: de Tulpen Kunst Route. Lokale kunstenaars stellen hun fleurige kunstwerken tentoon in de etalages van lokale ondernemers. 

Meer informatie over de route en regels in het buitengebied lees je op onze pagina met Veelgestelde Vragen.