Tulpenroute Flevoland begint zaterdag 16 april en de verwachting is dat de tulpenvelden binnenkort bontgekleurd zijn. Zeker als de weersverwachting uitkomt met een aantal zondagen. Nu staat de bloeimeter nog op 5% maar in of net na het paasweekend verwachten wij dat deze oploopt naar 25%.

Zes routes
De tulpenroute wordt dit jaar gehouden van 16 april tot 7 mei en telt in totaal acht routes: drie fietsroutes en drie autoroutes. Wandelroutes worden dit jaar uitgegeven als “activiteit”, zie hiervoor de Activiteitenkalender. Belangrijk om te weten: de autoroute wordt dit jaar wederom uitgerold via een app met daarin opgenomen audiofragmenten. Onderweg hoor je van alles over het gebied waar je doorheen rijdt, welke bedrijven er zitten, waar leuke stops zijn, etc. Met behulp van de app is het verkeer ook in deze drukke periode op het land goed te reguleren en zo blijft het voor iedereen leuk, de bezoekers en de boeren in het buitengebied. En niet onbelangrijk: iedereen kan zich veilig op de weg begeven!

Velden niet betreden
Dit jaar is er extra aandacht voor het niet betreden van de velden! De organisatie van Tulpenroute Flevoland roept de bezoekers op de velden niet in te gaan! Je beschadigt hiermee namelijk het gewas en je betreedt ook nog eens privéterrein van de teler. Het is natuurlijk verleidelijk om te doen, zeker als je dat ene mooie plaatje wilt schieten, maar doe het alsjeblieft niet. Onderweg kom je diverse fotopunten en of pluktuinen tegen waar zo’n foto wel genomen kan worden.