Tulpen Kunst Route open tot en met 4 mei / Andere routes van Tulpenroute Flevoland dicht

26 april 2024

De auto-, fiets- en wandelroutes van Tulpenroute Flevoland zijn dicht. Dit jaar heeft de Tulpenroute Flevoland eerder plaatsgevonden dan gebruikelijk, vanwege onverwachte weersomstandigheden en een opmerkelijk snelle groei. Alle tulpenvelden zijn zo goed als gekopt, nu hebben de bollen de tijd en ruimte om verder te groeien, voor de oogst over twee maanden.

De Tulpen Kunst Route in het centrum van Dronten blijft tot en met zaterdag 4 mei te bezichtigen. Door de winkelruiten van ondernemers kan er genoten worden van tulpenkunst in de etalages. Naar de verhalen achter deze werken kan worden geluisterd via een gratis audiotour, toegankelijk via een QR-code bij elk kunstwerk. Meer informatie over de Tulpen Kunst Route is te vinden op www.tulpenrouteflevoland.nl.

De editie van 2023 begon later dan gepland, vanwege de weersomstandigheden en langzame groei van de tulpen. Maar dit jaar werd de organisatie verrast door opnieuw wisselende weersomstandigheden en dit keer een snelle groei van de tulpen waardoor een vervroegde start noodzakelijk was.

Desondanks heeft het evenement weer vele bezoekers uit binnen- en buitenland mogen verwelkomen. Niet bij iedere bezoeker werkte de app van Tulpenroute Flevoland vlekkeloos. Hopelijk is het met aanwijzingen op de papieren versie van de routekaart toch gelukt om een mooie rit door Flevoland te maken.

De organisatie van Tulpenroute Flevoland bedankt alle betrokken die dit evenement tot een succes hebben gemaakt. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door enthousiaste vrijwilligers, de deelnemende bedrijven langs de route, de aanbieders van activiteiten, de startlocaties, gemeentes, partners en natuurlijk de sponsoren.

Eventuele nieuwe vrijwilligers die ook een bijdrage willen leveren aan Tulpenroute Flevoland kunnen zich melden bij de organisatie via contact@tulpenrouteflevoland.nl. Of het nu gaat om het uittekenen van autoroutes, het bedenken van activiteiten of het uitzetten van fietsroutepaaltjes.