Tips tulpengrafie

 

 

Wat is er leuker dan tulpenfoto’s maken? Met deze tips van Cilia Hoekman Fotografie wordt het nog leuker. Je zult versteld staan van het resultaat. Wel belangrijk om te weten dat je de tulpenvelden niet mag betreden i.v.m. schade die hierdoor ontstaat , ook niet om dat ene perfecte plaatje te schieten en ook niet plukken. Hiervoor ben je welkom bij de pluktuinen die je onderweg tegenkomt.

Fotografeer het onderwerp op ooghoogte
Door de tulpen of het onderwerp letterlijk in de ogen te kijken, maak je het belangrijk! Moet je daarvoor door de knieën, op de grond gaan liggen of juist wat hoger gaan staan? Zorg er altijd voor dat alle onderwerpen boven ooghoogte, ook boven de horizon uitkomen en vice versa.

Maak je foto eens vanaf de zijkant of achterkant
Behalve door recht voor je onderwerp te gaan staan, kun je het ook van de zijkant of achterkant fotograferen. Loop om je onderwerp of de persoon heen en bekijk het van alle kanten. Is de voorkant wel het interessantste voor je foto?

Ontdek het lijnenspel
Het is belangrijk dat lijnen in je foto ergens naartoe leiden, dat ze je helpen om door een foto heen te kijken. Een lijn die naar niets leidt, zal geen tevreden gevoel geven. Wanneer er iets is dat lángs die lijn te vinden is, of er een punt is waar de lijn naartóe leidt, dan blijf je als kijker geïnteresseerd naar de foto kijken. Welk lijnenspel kan je in het tulpenveld ontdekken?

Fotografeer eens van bovenaf
Fotograferen vanuit ‘vogelperspectief’, zoals een vogel de wereld vanuit de lucht ziet, geeft een verrassend effect! Fotografeer de tulp(en), bijvoorbeeld samen met een persoon, huisdier of attribuut, eens recht van boven!

Ga eens op de grond liggen
Maak je foto eens liggend, vanuit het standpunt van een kikker. Alles lijkt hierdoor groot en krachtig. Probeer ook je camera tegelijkertijd eens naar boven te kantelen. Je fotografeert dan van beneden naar boven. Door dingen van onderaf te fotograferen laat je deze onderwerpen groter en indrukwekkender lijken. Als je nóg dichter bij het onderwerp gaat staan en een nóg lager standpunt neemt, wordt het onderwerp wat je fotografeert nog krachtiger!

Heel veel plezier met fotograferen!

Volg ons!

Wil jij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen van de Tulpenvelden en weten wat jij kan verwachten, volg ons dan via de verschillende social media.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen rondom de Tulpenroute Flevoland.

Email adres

Tulpenroute Flevoland