Tulpenroute Flevoland gaat eerder van start!

3 april 2024

beleef-tulpenroute-flevoland-met-de-auto-of-fiets

Vanwege de wisselende weersomstandigheden de afgelopen maanden groeien de tulpen sneller dan vorig jaar. Daarom is er besloten om Tulpenroute Flevoland eerder te laten beginnen. Zondag 7 april zal de eerste dag zijn dat bezoekers de autoroutes kunnen rijden.

Pak je liever de fiets? Ook de fietsroutes zullen binnenkort te vinden zijn op de website van Tulpenroute Flevoland. Er zijn vier fietsroutes beschikbaar rond Dronten, Swifterbant, Lelystad en Zeewolde bij de Routekaarten. Voor deze routes is geen ticket vereist.

Ticketverkoop open
Via de ticketshop op de website van Tulpenroute Flevoland kunnen er tickets worden gekocht voor de autoroutes. De routes bieden niet alleen een adembenemend uitzicht op de kleurrijke bloemenvelden, maar ook activiteiten bij lokale ondernemers om te verkennen en van te genieten. Om deel te nemen aan de autoroutes, maken deelnemers gebruik van de Tulpenroute Flevoland App, die hen tijdens de rit navigeert en onderweg voorziet van interessante feiten over de tulpen en de omgeving via een audiotour.

Let op!
Voor een prettige en veilige ervaring van Tulpenroute Flevoland voor bezoekers en deelnemende bedrijven graag het volgende uitvoeren: 

  • Download de nieuwste versie van Tulpenroute App via de juiste appstore
  • Haal de automatische schermvergrendeling van de telefoon af
  • Test de geluidsinstellingen via de telefoon of de Bluetooth verbinding in de auto
  • Start de route pas bij de startlocatie, niet eerder!
  • Wijk niet af van de route
  • Staat er een Tulpenvlag aan de kant van de weg, dan is het toegestaan het terrein te betreden.
  • Het is verboden om de tulpenvelden te betreden

Veiligheid
Bij de startlocatie ontvangen deelnemers een deelnamesticker, die duidelijk zichtbaar op het dashboard of autoraam moet worden geplakt. Deze sticker dient als goedkeuring om deel te nemen aan de rit over de bestemmingswegen.

Om een soepele ervaring te garanderen en drukte op diverse locaties langs de routes te vermijden, worden tijdsloten in de app gebruikt. Op deze manier wordt de veiligheid van alle deelnemers en betrokkenen op en langs de routes gewaarborgd.