Zaterdag 13 april openden drie wethouders van de gemeenten Dronten, Lelystad en Zeewolde de vijfde editie van Tulpenroute Flevoland. Van zaterdag 13 april tot en met 5 mei kunnen liefhebbers uit binnen- en buitenland genieten van de kleurrijke tulpenvelden en de vele activiteiten langs de routes.

Vanwege het lustrum werden bestuursleden van het eerste uur, Mariska van Diepenbeek en Herman Vermeer, in het zonnetje gezet. ‘De organisatie rust geheel op de schouders van vrijwilligers. Ik wil namens het hele bestuur alle vrijwilligers hartelijk danken en hen veel succes wensen met het verder uitbouwen van dit prachtige kleurrijke evenement, waardoor Flevoland op de nationale en internationale kaart wordt gezet’, aldus penningmeester Coby Dekker – van den Berg. Ze overhandigde het tweetal symbolisch een klein glasornament met 3-d tulp.

‘De afgelopen vijf jaar is Tulpenroute Flevoland een evenement geworden met zo’n 50.000 bezoekers en is het van één naar drie gemeenten uitgebreid. Met nu 400 km bewegwijzerde routes (een wandel-, vier fiets- en drie autoroutes) en een eigen krant, die huis-aan-huis is verspreid in de drie gemeenten.’

Irene Korting, wethouder van de gemeente Dronten: ‘Tulpenroute Flevoland is vanuit Dronten uitgegroeid tot een groot evenement dat een belangrijke rol heeft in de promotie van ons gebied. De vrijwilligers hebben ook dit jaar weer keihard gewerkt om iets moois neer te zetten. Ik vraag iedereen om vrienden, kennissen en familie uit het hele land uit te nodigen om te genieten van de meest kleurrijke velden van Nederland.’

Het was zaterdagmorgen feest in de Kandelaar in Biddinghuizen. Na de officiële opening, waarbij de wethouders Irene Korting, Ed Rentenaar en Egge Jan de Jonge ieder een echte tulp bij het schilderij van de kunstenares Ella Steenmeijer staken, was er een gezellige tulpenmarkt, muziek en konden mensen op de foto met de gouden trekker. Het was hèt perfecte startpunt om een van de routes te rijden.

‘Dit jaar worden er veel activiteiten langs de routes georganiseerd. Je kunt tulpen plukken in pluktuinen, klimmen en klauteren, een ijsje eten, neem eens een kijkje in een koeienstal, of ga met de step, scooter of oldtimer langs de tulpenvelden. We verwachten ook dit jaar weer veel bezoekers. De tulp is voor ons het middel om mensen ons prachtige buitengebied te laten zien’, besluit Coby Dekker – van den Berg.

Tulpenroute Flevoland duurt tot en met 5 mei.