Door het koude weer van de afgelopen weken loopt de groei van de tulpen achter ten opzichte van andere jaren. ‘We verwachten dat de velden pas vanaf vrijdag 16 april in bloei beginnen te komen. Daarom hebben we de start van de tulpenroute uitgesteld naar vrijdag 16 april’, aldus bestuurslid Mariska van Diepenbeek.

Degenen die vóór 16 april een ticket voor een autoroute hebben geboekt hebben een e-mail ontvangen. Zij kunnen hun ticket -uiteraard kosteloos- omboeken. De wandel- en fietsroutes zijn al wel uitgezet. Maar ook hier geldt: op een aantal velden die met plastic bedekt zijn na, is er nog weinig kleur te zien.

Hoe het komt dat de tulpen dit jaar later tot bloei komen? ‘Dit komt mede door de strenge vorst deze winter… en de koude temperaturen van de afgelopen weken. Daarnaast is het zo dat Flevolandse akkers voornamelijk uit (koude) klei bestaan. Dit in combinatie met de frisse wind die hier waait, maakt dat de temperatuur hier vaak iets lager ligt dan elders in het land.’

Maar niet getreurd, na vrijdag 16 april verwachten we dat het buitengebied van Flevoland weer langzaam kleur krijgt. Houd onze website en socials in de gaten voor actuele berichten rondom de groei van de tulp.