De meest gestelde vraag van de afgelopen tijd: wanneer staan de tulpen in bloei? Ons antwoord? Dat bepaalt de natuur. Hoewel de Tulpenroute van 10 april tot en met 2 mei duurt, hebben we geen invloed op de groei van de bloem. In totaal telt de tulpenroute dit jaar acht routes; vier fietsroutes, drie autoroutes en een wandelroute.

Het is belangrijk om te weten dat de autoroutes net wat anders in elkaar steken dan de fiets- en wandelroutes van dit jaar. We willen zo goed mogelijk de coronamaatregelen naleven en willen zoveel mogelijk voorkomen dat te grote groepen mensen bij elkaar komen. Daarom kun je een ticket kopen met een daarbij behorend tijdsslot.

Hoe dit werkt? Nadat je een ticket hebt besteld, ontvang je een bevestigingsmail. Download thuis alvast de izi.TRAVEL app op je smartphone. Op de door jou gekozen datum ga je naar de startlocatie waar je de toegangscode scant. Zo krijg je toegang tot de route via de izi.TRAVEL app. Je hebt geen wifi nodig, omdat de izi.TRAVEL app werkt via GPS.

Fiets- en wandelroutes

Vlak na Pasen worden de routes voor de fietsers en wandelaars gepubliceerd op onze website. In Dronten, Lelystad, Almere en Zeewolde worden er ook rond deze tijd huis-aan-huis Tulpenkranten bezorgd. Daar kan je de routes ook in terug vinden.

We verzoeken je vriendelijk om afstand te houden, groepsvorming te vermijden en om elkaar, en de eigendommen van bewoners en telers, te respecteren. Zo maken we er samen een leuke tijd van! Houd je aan de regels… en geniet vooral!

Wil je meer praktische tips over de tulpenroute? Kijk dan hier