Tulpenroute Flevoland blikt terug op succesvolle editie

De tulpen in de buitengebieden van Lelystad, Dronten en Zeewolde worden gekopt. Dit betekent dat er een einde komt aan de kleurrijke bloemenzee in de polder èn daarmee ook de vierde editie van Tulpenroute Flevoland. ‘Het evenement trok zo’n 50.000 bezoekers,’ aldus Herman Vermeer, voorzitter Tulpenroute Flevoland.

Het was een bijzondere editie, want voor het eerst waren de buitengebieden van Lelystad en Zeewolde ook aangehaakt. Langs de verschillende routes konden wandelaars, fietsers en automobilisten tal van activiteiten ondernemen. Zo konden bezoekers tulpen plukken in een tulpentuin, er waren exposities, het was mogelijk om vanuit een helikopter de tulpenvelden te bekijken, sportievelingen konden meedoen aan een tulpenloop en genodigden konden -als aftrap van het evenement- genieten van een indrukwekkende tulpenlunch.

‘De tulpenteelt leeft in Flevoland. Niet alleen Flevolanders zelf trokken er graag op uit om de kleurrijke bloemenvelden te bewonderen, maar ook vele toeristen uit binnen- en buitenland wisten ons gebied te vinden. Dat is iets om trots op te zijn. We hebben het buitengebied van onze provincie op de kaart gezet’, vertelt Herman Vermeer.

‘Mede dankzij de vier verschillende bewegwijzerde autoroutes was de verkeersdoorstroming beter geregeld dan voorgaande jaren. Daarnaast merkten we dat het aantal fietsers en wandelaars flink gegroeid was. Wat minder positief was de bloeitijd van de tulpen. Die was -door de warme week in april- relatief kort’, vertelt penningmeester Coby Dekker-van den Berg.

Tulpenroute Flevoland, dat bestaat uit een groep enthousiaste vrijwilligers, gaat voor de zomer alweer aan de slag voor de voorbereidingen van de Tulpenroute van 2019. ‘We hebben de ambitie om het evenement ieder jaar beter te organiseren en meer activiteiten aan te laten haken’, besluiten ze.

Tot 5 mei was het mogelijk om mee te doen aan de fotowedstrijd voor de beste tulpenfoto. De prijswinnaar wordt binnenkort bekend gemaakt.