Update: Ticketverkoop autoroutes Tulpenroute ingekort tot en met 25 april

19 april 2024

April doet wat die wil en zo is het ook met de tulpen. Door de warme winter zijn de tulpen ongeveer 2 weken eerder tot bloei gekomen dan normaal. Mede ook door de vele regen en de hoge temperaturen gaat het momenteel erg hard met de bloei. Steeds meer velden worden nu al gekopt. Immers de tulpen staan op het land voor vermeerdering van tulpenbollen en niet voor de tulp zelf.

Daarom zakt de bloeimeter terug naar 35%. De organisatie van Tulpenroute Flevoland heeft daarom ook besloten de uiterlijke datum voor de ticketverkoop van de autoroutes opnieuw aan te passen. Het merendeel van de tulpenvelden zal vóór Koningsdag zijn gekopt, waardoor het zicht op de velden verandert. Om deze reden is de uiterlijke datum voor de ticketverkoop vervroegd naar donderdag 25 april.

Het advies van de organisatie is om snel een ticket te kopen als je de autoroute langs de tulpenvelden nog wilt doen en deelnemende bedrijven wilt bezoeken. De fietsroutes blijven langer beschikbaar, de bordjes staan er in ieder geval tot en met zondag 5 mei. Bovendien kun je de Tulpen Kunst Route in het centrum van Dronten tot en met zaterdag 4 mei volgen.

Voor verdere updates en informatie verwijzen wij je graag naar de website en sociale mediakanalen.