Handleiding audiotour

Locatie audiotour

In de App: ECHOES.xyz (19,4 MB)
Bij de titel: Tulpen Kunst Route 2024 audiotour 13 april – 5 mei

echoes xyz logo los

Algemene informatie

De audiotour gaat langs alle 39 kunstwerken van de Tulpen Kunst Route in de etalages van Winkelcentrum Suydersee, in Dronten. De tour heeft geen vast begin- of eindpunt, dus u kunt starten bij het eerste kunstwerk dat u tegenkomt. U kunt dus ook in delen van de audiotour genieten.

U hoeft de audiotour in ECHOES.xyz maar 1 keer aan te zetten, daarna beweegt het geluid met u mee. Tijdens het gebruik, kunt u op de kaart in de ECHOES.xyz zien waar u loopt, welke audio-velden er om u heen zijn en welke kunstwerken er in elk veld besproken worden.

De audiotour is beschikbaar vanaf ongeveer 12:30 op 13 april t/m 5 april 2024

echoes xyz logo los

Betreft de techniek

Om de audiotour te gebruiken heeft u de App ECHOES.xyz nodig.

U vindt ECHOES.xyz door de QR-code bij een van de kunstwerken te scannen en komt zo bij de informatiepagina van de audiotour. Onderaan die pagina staan links om ECHOES.xyz te downloaden.

Lukt dit niet naar wens. Bv doordat de link ontbreekt of vraagt uw telefoon
toch om creditcard gegevens, breek dit dan af en ga naar uw appstore of
Google Play en zoek de app ECHOES.xyz (zie bovenstaand logo). Installeer
ECHOES.xyz en zoek met de zoekfunctie (lensje) in de app: Tulpen Kunst
route 2024.

Ter plaatse starten

  • Zet uw locator aan (en zo precies mogelijk ingesteld.)
  • Zet uw Wi-Fi aan (Dit helpt uw telefoon om nog nauwkeuriger uw locatie te bepalen.)
  • Zodra u uw ECHOES.xyz opent, verschijnt de route vanzelf. Zo niet zoek dan ‘Tulpen Kunst Route 2024’.
  • Start vervolgens de audioroute.
Tulpen Kunst Route

 (door: Charlotte van Sante)

Tips voor gebruik

  • Kijk regelmatig op de kaart in de App. Daar kunt u zien waar u zich, volgens uw telefoon, bevindt in winkelcentrum Suydersee, waar er om u heen audiofragmenten beschikbaar zijn en welke kant u op moet lopen om in een bepaald veld te komen.
  • U kunt de audio-velden op de kaart in de ECHOES.xyz aanklikken om te zien welke kunstwerken er in dat specifieke veld getoond worden. Tevens vindt u daar verwijzingen naar de websites van de kunstenaars.
  • Indien uw telefoon moeite heeft om uw locatie goed in te schatten, dan kunt u proberen om de knop ‘LOCATE ME’ te tikken.
  • Gebruik een stereo koptelefoon of -oortjes, zodat u anderen niet stoort. Met stereo geniet u nog meer van de geluidsfragmenten. Zeker waar deze uit meerdere stemmen bestaat. En ook van de weidse, ruimtelijke audio die onmiskenbaar verbonden is aan de inspiratie van de kunstenaars van Flevoland.
  • Als u een kleine databundel hebt kunt u eventueel ECHOES.xyz (+/-20mb) en de Tulpen Kunst Route audiotour (+/- 180mb) van tevoren via Wi-Fi downloaden.